Korvahuuhtelu

Korvahuuhtelu anestesiassa video-otoskoopin avulla on usein tarpeen lemmikin pitkittyneen korvavaivan hoidossa.

Pitkittyneen tai voimakasoireisen korvavaivan tutkimiseen saatetaan tarvita anestesiassa tehtävää tähystyskorvahuuhtelua video-otoskoopin avulla. Tutkimus voi olla ajankohtainen myös, jos korvia ei saa puhtaiksi kotioloissa, jos korvatulehduserite on märkäistä tai epäillään välikorvantulehdusta. Usein pitkäkestoisesta korvatulehduksesta seuraa tärykalvovaurio, joka johtaa tulehduksen siirtymiseen korvakäytävästä välikorvaan.

Korvahuuhtelu anestesiassa video-otoskoopin avulla.

Korviin kertynyt töhnä on merkki korvasairaudesta. Korvahuuhtelu video-otoskoopin avulla on tarpeen jos oireilu on kestänyt kauan.

Korvakäytävään pakkautunut erite voi olla mahdotonta saada poistettua kotikonstein.

Korvatulehduksen hoito

Korvatulehduksen hoidossa eritteen puhdistaminen korvakäytävistä ja välikorvista on olennaista hoidon onnistumiselle. Puhdistamaton korvakäytävä huonontaa lääkkeiden tehoa ja pääsyä tulehdusalueelle. Video-otoskopia-avusteisen korvahuuhtelun avulla puhdistetaan korvakäytävät ja tarvittaessa välikorvat tehokkaasti.

Video-otoskoopissa on suurentava kamera, tehokas valo ja työskentelykanava instumenteille. Näkyvyys on selvästi parempi kuin tavanomaisella otoskoopilla. Tarvittaessa voidaan ottaa koepaloja tai poistaa uudismuodostumia.

Pitkään kestänyt korvatulehdus voi johtaa tärykalvovaurioon. Tässä video-otoskoopilla otetussa kuvassa nähdään normaali tärykalvo.

Terve korva on puhdas eikä sitä tarvitse säännöllisesti puhdistaa. Kuvassa kissan korvakäytävä ja normaali tärykalvo.